U krijgt het advies meer te bewegen en te wandelen, maar komt daar niet toe? Fysiotherapie De Hofstede en Het Dijkmagazijn starten daarom op donderdagochtend 30 maart een serie van 4 biowalks.

Wat is biowalking?

Biowalking is een groepswandeling in de natuur, speciaal voor mensen die aan hun gezondheid willen werken door te gaan wandelen. De wandelingen zijn onder begeleiding van een fysiotherapeut en een natuurgids. Een fysiotherapeut van De Hofstede loopt mee tijdens de wandeling en kan vragen beantwoorden en aangeven wat wel en niet mogelijk is. De gids van het Dijkmagazijn wijst tijdens de wandeling de mooiste bijzonderheden in de natuur aan. En u ontmoet lotgenoten om mee te spreken. Uit onderzoek blijkt dat biowalking ontspannend en stress verlagend werkt o.a. voor mensen met chronische klachten (bijvoorbeeld COPD, hart- en vaatziekten, artrose). Kortom biowalking biedt een aangename combinatie van veilig in beweging komen in de natuur.

4 wandelingen

De serie bestaat uit 4 wandelingen en duren van 10.00 – 11.30 uur. Na afloop is er de mogelijkheid om  een kopje koffie of thee te drinken. Er start telkens 1 groep voor een korte afstand van 1 tot 2 kilometer en 1 groep voor een langere afstand van 4 tot 6 kilometer. Eerst wordt er een half uur gewandeld om zorgvuldig de conditie op te bouwen, daarna volgt er ruim een half uur ontspannen wandelen met de natuurgids. Er zijn dan voldoende kansen voor alle deelnemers om met elkaar in gesprek te gaan en de zorgprofessional te spreken. Voor wie de wandeling te inspannend wordt, kan met een auto worden terug gereden. De kosten zijn € 12,50 voor 4 wandelingen (inclusief koffie/thee).

Data

Donderdag 30 maart 2017: Heuvepark (ingang Augustuslaan)

Donderdag 20 april 2017: Dijkmagazijn, Dijk 41, Beuningen (route over dijk)

Donderdag 18 mei 2017: Doddendaal (start parkeerplaats)

Donderdag 22 juni 2017: Dijkmagazijn, Dijk 41, Beuningen (route uiterwaarden)

Meer informatie en inschrijven

Bart Rongen (fysiotherapeut)

024 – 677 85 85

b.rongen@dehofstedebeuningen.nl

U kunt hier de folder downloaden.

Deze serie biowalking is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.