Werkwijze

Dat hangt af van wat u nodig heeft. Soms zal alleen advies voldoende zijn, maar het kan ook dat we samen met u een stappenplan opstellen en dat u onder begeleiding naar uw doel toewerkt. Tijdens een uitgebreid intakegesprek bespreken we hoe we u het beste kunnen helpen uw sportdoel te bereiken.

Onze sportfysiotherapeuten zijn ingeschreven in het wettelijk verplichte register.

 

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken

Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer
024 – 675 18 04 of ons mailadres info@dehofstedebeuningen.nl.
Wilt u zich inschrijven dan kan dat ook via ons online inschrijfformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure heeft, overtraind bent of blessures wilt voorkomen. Wij begrijpen dat u zo snel mogelijk weer aan de slag wilt, desnoods met een alternatief trainingsschema om uw conditie te behouden. De sportfysiotherapeut benadert u dan ook als sporter. Hij/zij begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt de mogelijke risico’s waardoor u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is.

Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat samen met u wordt gemaakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de eisen die uw sport aan u stelt. Er wordt gekeken naar uw motoriek en de sportfysiotherapeut analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken. De sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s,  braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Er wordt overlegd, eventueel met uw trainer, over een aangepast trainingsschema. Preventie is voor de sportfysiotherapeut nummer één, zodat u kunt blijven sporten en dat herhaling van dezelfde sportblessures wordt voorkomen.

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een sportfysiotherapeut weet welke eisen sporten aan uw lichaam stelt en wat bewegen met u doet. De sportfysiotherapeut richt zich op drie verschillende aandachtsgebieden:

  • preventie van blessures bij het sporten
  • voorlichting over sport in combinatie met uw persoonlijke mogelijkheden
  • behandeling van sportblessures
Wanneer naar een sportfysiotherapeut?

Of u nu net met sporten begint of al veel ervaring heeft, sportfysiotherapie is voor iedere sporter. Misschien heeft u een handicap of chronische ziekte en is het niet zo eenvoudig om te gaan sporten. Of u wilt (weer) sporten maar weet niet zo goed welke sport bij u past en hoe u moet beginnen. Het is ook mogelijk dat u wilt trainen voor bijvoorbeeld een marathon en twijfelt hoe u zich hier het beste op kunt voorbereiden.

Enkele voorbeelden waarbij een sportfysiotherapeut u helpt zijn:

  • Sportblessures
  • Analyses van sportbewegingen
  • Andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
  • Blessurepreventie-advies en preventieve oefenprogramma’s
  • Advies in uw keuze voor een bepaalde sport, van beste aanpak tot materiaal.
  • Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering (inclusief metingen en testen)
  • EHBSO: eerste hulp bij sportongevallen
Scroll naar boven