Als praktijk vinden wij het belangrijk om naast de zorg die we leveren ook op een andere manier een bijdrage te leveren aan de wereld om ons heen. Zo steunen wij de Stichting Sitio Agar in Brazilië en De Hoffnungsfunke in Thailand.

Stichting Sitio Agar
Stichting Sitio Agar werkt sinds 1993 met kinderen en jong volwassenen met hiv+. Wat in eerste instantie een kleine stichting moest worden, is uitgegroeid tot een gerenommeerde opvang voor Hiv+ kinderen en jongeren die verstoten zijn door ouders en familie. Later begon Sitio Agar ook kinderen en jongeren op te vangen die niet HIV+ waren, maar wel in een risicosituatie leefden. Het huis werd in die tijd geopend door Koningin Beatrix en Prinses Maxima.

Bekijk hier de website van Stichting Sitios Agar

Stichting Sitio Agar

Stichting Sitio Agar

De Hoffnungsfunke
In de afgelegen bergdorpen in het noorden van Thailand leven gezinnen vaak in grote armoede. De kinderen daar hebben niet de kans om naar school te gaan en hebben vaak geen uitzicht op het veranderen van de leefomstandigheden voor zichzelf en/of hun families. De afgelegen gebieden zijn vaak alleen toegankelijk via modderige, slecht ontwikkelde wegen. In het regenseizoen zijn veel dorpen tijdelijk volledig afgesneden van de buitenwereld. De leefomstandigheden zijn slecht; ondervoeding is een veelvoorkomend probleem, ziektes en aandoeningen hebben vaak verwoestende gevolgen voor kinderen en ouderen. De Hoffnungsfunke biedt kinderen in de buurt van het stadje Phrao de kans om naar school te gaan en zich verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd bevorderen zij de erkenning van hun cultuur en bieden zij voorzieningen voor water, voedsel en medicijnen voor de dorpsgenoten.

Bekijk hier de website Hoffnungsfunke

De Hoffnungsfunke


De Hoffnungsfunke