Maurice Kuijpers
Maurice Kuijpers

Wat is Powerbreathe training?

Trainen met Powerbreathe is vergelijkbaar met krachttraining voor de ademspieren; het versterken van de ademspieren leidt tot het makkelijker en dieper adem kunnen halen. Dit wordt ook IMT genoemd (Inhalatie Musculatuur Training). IMT vergroot de kracht en diepte van elke ademteug waardoor u meer energie overhoudt en minder kortademig bent. Met het oefenprogramma in de trainingszaal wordt het uithoudingsvermogen (hart-longconditie) en de spierkracht van armen, romp en benen getraind.

Powerbreathe training voor COPD patienten

Een veelvoud aan recente wetenschappelijke studies laat zien dat het gericht trainen van de ademspieren significante effecten op prestaties en kortademigheid heeft. Powerbreathe training is een bewezen effectieve en efficiënte toevoeging voor COPD patiënten:

  •  Minder snel een vermoeid gevoel
  •  Minder kortademigheid bij inspanning
  •  U heeft uw ademhaling beter onder controle bij inspanning
  •  Uw techniek van inhaleren van bijvoorbeeld medicijnen verbetert, waardoor uw medicijnen hun werk beter kunnen doen

Powerbreathe training voor duursporters

Alle duursporters kennen het gevoel van vermoeidheid en het verzuren van spieren. Bij veel sporters wordt dit punt eerder bereikt dan nodig. Vermoeide ademhalingsspieren kunnen tot 16% van het beschikbare bloed opeisen. Door training met de Powerbreathe kan dit gereduceerd worden waardoor er meer bloed beschikbaar blijft voor de spieren. De ademhalingsspieren worden sterker wat resulteert in een toename van uithoudingsvermogen, dieper en makkelijker ademhalen, uitstel van verzuring en een lager zuurstofverbruik bij een sub-maximale inspanning. Training met de Powerbreathe start met een beginmeting en het opstellen van een trainingsschema. Na 2 weken is er een tussentijdse meting en controle op uitvoering en na 6 weken een eindmeting met een vervolgadvies.

Is Powerbreathe iets voor u?

U kunt bij ons terecht voor een intake waarbij de kracht van uw inademingsspieren getest wordt door middel van een MIP test (maximum inspiratie pressure test). Vervolgens bespreken we de testresultaten en mocht blijken dat de kracht niet optimaal is, dan kunt u bij ons trainen met de Powerbreathe KH2, waarbij we elke ademteug op het computerscherm kunnen analyseren en zo de correcte manier van thuistraining kunnen bepalen.

Kosten

De kosten voor het trainingsapparaat (Powerbreathe) voor thuis zijn € 40,-.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 024-675 18 04 of ons mailadres info@dehofstedebeuningen.nl.
Wilt u zich inschrijven dan kan dat ook via ons online inschrijfformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.