Agnes Leijting
Agnes Leijting

Door screening en betere behandelmethoden krijgen kanker en de gevolgen van kanker steeds vaker het karakter van een chronische ziekte. U moet op eigen wijze leren omgaan met de nieuwe situatie. Onze fysiotherapeut kan hierbij een ondersteunende rol vervullen of als coach in dit proces functioneren.

Ze richt zich specifiek op het behandelen van bewegingsproblemen ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van de kanker. Voorbeelden van problemen zijn pijn, spanningsklachten, stug littekenweefsel, huidveranderingen, stijfheid van gewrichten en spieren, lymfoedeem (vochtophoping), spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid.

U kunt oefeningen leren om uw pijn te helpen verminderen of voorkomen. Bijvoorbeeld fysiotherapie van arm, schouder en nek na een operatie vanwege borstkanker. Afhankelijk van het pijnstadium waarin u zich bevindt, wordt een behandelplan opgesteld. Dit gebeurt aan de hand van de doelen die u en de fysiotherapeut willen bereiken.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 024-675 18 04 of ons mailadres info@dehofstedebeuningen.nl.
Wilt u zich inschrijven dan kan dat ook via ons online inschrijfformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.