LayerSlider

Verschillende specialisaties

onder 1 dak!

Oefenzaal

Bewegen onder

professionele begeleiding

Behandeling
Een persoonlijk advies op maat,

dat is onze kracht!

Een persoonlijk advies op maat,

dat is onze kracht!

Nieuws

Revalidatie coronapatiënten

De longfysiotherapeuten Maurice Kuijpers en Bart Rongen van praktijk fysio- en manuele therapie de Hofstede kunnen nu coronapatiënten in hun revalidatietraject begeleiden. Ze richten zich hierbij op zowel het fysieke traject, als voeding en de mentale gevolgen die een corona-infectie kan hebben op de patiënt. Via Chronisch ZorgNet hebben de therapeuten, die al gespecialiseerd waren in longaandoeningen, zich verdiept in de behandeling van coronapatiënten.
Ze richten zich zowel op de revalidatie van coronapatiënten die thuis ziek zijn geweest als patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen. Beide groepen blijken na herstel van de infectie soms nog ernstig verzwakt en hebben baat bij het opbouwen van spierkracht en conditie om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Er is ook aandacht voor mentale gezondheid, voeding en participatie.

Kijk voor meer informatie op de website: www.dehofstedebeuningen.nl/
... See MoreSee Less

View on Facebook

“Senioren mogen weer gaan sporten!”

In de gemeente Beuningen wonen veel senioren. In 2016 voldeed 75% van de 65 plussers aan de beweegnorm. De Beweegnorm voor senioren houdt in dat er minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning wordt gedaan, verspreid over diverse dagen in de week. Zo liepen de senioren gemiddeld 5 dagen per week 30 minuten per dag. Hiermee waren de senioren de leeftijdsgroep die het beste voldeed aan deze Beweegnorm.
In tijden van corona is sporten en bewegen voor senioren niet vanzelfsprekend. Sinds 11 mei mag er weer buiten gesport en bewogen worden individueel of in groepsverband.
Dit is erg belangrijk voor gezondheid, fitheid en om elkaar te ontmoeten.

Ik ben Nicole van Benthum, fysiotherapeut en buurtsportcoach en ik wil u informeren hoe u op een veilige en vertrouwde manier het bewegen kunt hervatten.
“Zonder angst en vol vertrouwen weer gaan bewegen” dat is wat ik de senioren toewens. Ik ben vanuit Fysiotherapie de Hofstede en als buurtsportcoach betrokken bij de zorg voor senioren binnen de gemeente Beuningen. Een rol waarvoor ik samenwerk met diverse zorginstanties en –organisaties. “Alleen dan kun je deze doelgroep optimaal bedienen.”
In eerste instantie vind ik het belangrijk dat senioren weer het vertrouwen terugwinnen om weer naar buiten te gaan en ervaren dat elkaar ontmoeten op 1,5 meter afstand veilig kan. Er bestaan veel vragen onder senioren hoe ze het bewegen weer veilig kunnen vormgeven. Het is niet voor alle senioren vanzelfsprekend om het bewegen weer uit zichzelf op te pakken. Soms is het doen van een boodschap of de kapper bezoeken al een uitdaging. Hoe mooi zou het zijn als iedereen zonder grote angst kan genieten van een wandeling op de dijk of met de fiets er even op uit kan gaan deze zomerperiode.
De komende weken wil ik de senioren meenemen in een aantal succesverhalen over het hervatten van sporten en bewegen binnen de gemeente Beuningen. Hoe starten verengingen hun activiteiten voor senioren weer op? Hoe gaan we om met mensen die nu niet goed weten hoe ze het sporten weer moeten oppakken? Wat houdt de beweegnorm voor senioren nou precies in? Welke initiatieven voor bewegen zijn er binnen de 4 kerndorpen Winssen, Ewijk, Beuningen en Weurt? Om de week zal er een portret te zien zijn gedurende de maanden juli, augustus en september.
De succesverhalen zijn terug te lezen op de website “Beuningen Samen in beweging”.

Meer informatie
Wanneer men zelf een succesverhaal wilt delen of vragen heeft over sporten en/ of bewegen in tijden van Corona mail dan naar info@beuningensameninbeweging.nl
Uw persoonlijke vraag zal opgepakt worden.

Heeft u een inhoudelijke vraag en twijfelt u over uw gezondheid en het weer kunnen bewegen, neem dan contact op met uw eigen huisarts. Hij/zij kent de zorgverleners en beweeginitiatieven binnen de gemeente Beuningen en kan u naar de juiste instantie of organisatie doorverwijzen.
... See MoreSee Less

View on Facebook

www.nationalecopdchallenge.nl/wandelen/

www.youtube.com/watch?v=q750CMrVcYI#action=share
... See MoreSee Less

View on Facebook

Fysiotherapie de Hofstede stopt tijdelijk alle oefengroepen en geeft voorrang aan individuele behandelingen.

By |Categorieën: Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Fysiotherapie de Hofstede stopt tijdelijk alle oefengroepen en geeft voorrang aan individuele behandelingen.

Corona maatregelen

      CORONA en de fysiotherapiepraktijk; wat is wijsheid? Fysiotherapie De Hofstede zal komende periode gewoon OPEN zijn. Vanaf 15 maart 2020 heeft onze regering nieuwe maatregelen aangekondigd tegen verspreiding van het Corona-virus. Wat [...]

By |Categorieën: Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Corona maatregelen

Aangepaste Trainingstijden juli/augustus 2020

In de maanden juli en augustus hanteren wij gewijzigde openingstijden. Info volgt  

By |Categorieën: Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Aangepaste Trainingstijden juli/augustus 2020

Vliegwieltraining

Wij hebben een gerichte behandelmethode ontwikkeld met innovatieve en effectieve technieken. Zo maakten wij al gebruik van onder andere echografie en digitale beweeganalyse. Dit stelt ons in staat om snel en gericht tot een werkdiagnose [...]

By |Categorieën: Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Vliegwieltraining

Biowalking

U krijgt het advies meer te bewegen en te wandelen, maar komt daar niet toe? Fysiotherapie De Hofstede en Het Dijkmagazijn organiseren daarom biowalks. Wat is biowalking? Biowalking is een groepswandeling in de natuur, speciaal [...]

By |Categorieën: Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Biowalking

Massage vierdaagse Nijmegen

Ga je meelopen met de vierdaagse en wil je iedere dag goed voorbereid en fit van start gaan? Dan is massage een ideale aanvulling! Door het vele lopen zullen je benen vermoeid en verzuurd raken. [...]

By |Categorieën: Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Massage vierdaagse Nijmegen

Nieuwe app voor oefeningen

By |Categorieën: Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe app voor oefeningen

Aanbieding Duo-sporten bij DoelBewust Bewegen (DBB)

By |Categorieën: Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Aanbieding Duo-sporten bij DoelBewust Bewegen (DBB)