Manuele therapie

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 024 – 675 18 04 of ons mailadres info@dehofstedebeuningen.nl

Wat is manuele therapie?

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen verbeteren. Hiervoor gebruik de manueel therapeut een aantal technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en afname van de pijn.

 

Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Uw eerste afspraak bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek, een onderzoek en indien mogelijk wordt een begin gemaakt met de behandeling.

Wanneer naar een manueelfysiotherapeut?

Wanneer een gewricht slecht kan bewegen, of als dit pijnlijk is, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat makkelijker. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

 • Hoofd en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
 • Nek en schouderklachten met uitstraling naar de armen
 • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
 • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
 • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
 • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
 • Heupklachten
 • Niet goed kunnen afwikkelen/doorlopen door een beperking/stijfheid in het enkel of kniegewricht. 

  Werkwijze
  De eerste afspraak bestaat uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de manueel therapeut vragen over je klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan en wanneer ze toenemen of verminderen.

Onze manueel therapeuten zijn gecertificeerd en ingeschreven in het wettelijk verplicht register voor manueel therapeuten.

Scroll naar boven