Fitkuur Beuningen

Bereik uw doel fit en gezond!

De Fitkuur Beuningen is voor iedereen die een gezond gewicht wil krijgen en houden. Tijdens dit programma werkt u aan een gezond eet- en beweegpatroon en dus een gezonde leefstijl. Zo kunt u het risico op het krijgen van bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten verminderen.

De Fitkuur is uw kans om stap voor stap goede gewoontes eigen te maken. Vaak weten we wel wat de beste keuze is, maar blijkt het niet zo vanzelfsprekend dat we die keuze ook maken.

U staat er niet alleen voor

De Fitkuur geeft u professionele ondersteuning. U wordt gedurende een jaar begeleid door uw huisarts, leefstijladviseur, diëtist, fysiotherapeut en gedragskundige. Zij kijken samen met u hoe een gezondere en actievere leefstijl op een plezierige manier ingepakt kan worden in uw dagelijkse leven.

De Fitkuur
De huisarts verwijst u naar de Fitkuur. Als eerste stap krijgt u een intakegesprek met de leefstijladviseur. Hij of zij is uw persoonlijk contactpersoon gedurende het jaar en bespreek met u de voorderingen.

Voeding
Samen met de diëtist bekijkt u hoe u uw eetpatroon aan kunt passen. Op basis van het gesprek stelt u samen een voedingsplan op maat op.

Bewegen
De fysiotherapeut bepaalt u startpunt door middel van een inspanningstest. Hij of zij bekijkt met u de mogelijkheden en wensen ten aanzien van bewegen. U krijgt daarna een advies over de duur, frequentie, intensiteit en vorm van bewegen. U kunt kiezen om zelfstandig te gaan bewegen of onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Gedrag
Het blijkt dat het niet eenvoudig is om een nieuwe leefstijl aan te leren en vol te houden. De gedragsdeskundige begeleidt u daarbij en besteedt aandacht aan motivatie, zelfcontroletechnieken, omgaan met moeilijke momenten en terugval.

Support
Gedurende het jaar is de leefstijladviseur uw aanspreekpunt en zal u persoonlijk begeleiden. Naast individuele begeleiding neemt u deel aan 4 groepsbijeenkomsten. De ervaring leert dat contact met andere deelnemers helpt om het programma succesvol te doorlopen. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u meer informatie van de diëtist en gedragskundige en kunt u ervaringen en tips uitwisselen met anderen.

Fit blijven
Om uw nieuwe gewoontes vol te blijven houden ondersteunt de leefstijladviseur u. Hij of zij bespreekt hoe u uw nieuwe leefstijl na een jaar Fitkuur voort kunt zetten voor een blijvend resultaat.

Kosten
Afhankelijk van uw zorgverzekeraar worden de kosten (grotendeels) vergoed. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar of informeren bij de betreffende zorgverlener.

Kiest u naast het standaard programma voor meer individuele begeleiding van de diëtist, fysiotherapeut of gedragskundige dan kunnen de kosten hoger worden. Zij zullen hierover altijd met u overleggen en u daarover verder informeren.

De Fitkuur wordt ondersteund door

  • Huisartsen gemeente Beuningen
  • Motiv – diëtistenpraktijk
  • Aalsterveld Psychologen
  • GGD Gelderland-Zuid
  • Fysiotherapie De Hofstede
  • De Fysioo Aalsterveld
  • ZZG zorggroep
  • Gemeente Beuningen
Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken

Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 024 – 675 18 04 of ons mailadres info@dehofstedebeuningen.nl.

Scroll naar top