Agnes Leijting
Agnes Leijting
Kim Kokke
Kim Kokke

Bewegen is belangrijk als u artrose heeft. Het is goed voor uw gewrichten en kraakbeen, de pijn neemt vaak af en het helpt u af te vallen bij overgewicht of om op gewicht te blijven. U kunt bij ons terecht voor advies en/of een beweegprogramma.

Misschien bent u geneigd uw gewrichten te ontlasten en beweging te vermijden omdat u artrose heeft. Bijvoorbeeld vanwege pijn of omdat u bang bent dat de artrose erger wordt. Het tegenovergestelde is waar. Verantwoord bewegen versterkt de spieren en pezen rondom uw gewrichten. Sterkere spieren en pezen zorgen voor betere ondersteuning en schokdemping van uw gewrichten. De pijn neemt daardoor meestal af. Ook helpt bewegen uw kraakbeen in goede conditie te houden. Dat uw gewrichten slijten door beweging is dus niet juist.

Wij kunnen u helpen op een verantwoorde manier te bewegen. U leert welke vorm van beweging bij u past, hoe u oefeningen op een goede manier uitvoert en hoe u om kunt gaan met klachten als pijn en stijfheid.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Lees meer

Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 024-675 18 04 of ons mailadres info@dehofstedebeuningen.nl.
Wilt u zich inschrijven dan kan dat ook via ons online inschrijfformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.